Tir al Plat

El tir al plat es un esport olímpic. El tir al plat es un esport de velocitat, en el qual es dispara a un blanc mobil que apareix de forma súbita i que s’allunya a gran velocitat. Per aquest motiu, el tirador disposa de segons per elevar l’arma, alinear-la amb el blanc i disparar. Serà bo, si trenca el plat.

Foso olímpic (Trap)

Consisteix en 15 màquines col.locades en un foso, on els tiradors es col.loquen en 5 posicions darrera d'ell. El tirador disposarà de 2 cartutxos per plat i es tiren 5 plats per posició (2 esquerra, 2 dreta i un central). Es disparen 125 plats (5 series de 25 plats) amb una escopeta del calibre 12. Modalitat olímpica.

Skeet

Es disparen 125 plats (5 series de 25 plats) amb escopeta del calibre 12, en una canxa a l'aire lliure i des de 8 punts diferents. Les trajectories son conegudes i es llancen des de dos casetes situades als laterals del camp. Modalitat olímpica.

Doble trap

Es disparen 150 plats (5 series de 30 plats) des de 5 posicions diferents. Els plats son llençats de dos en dos, amb una trajectoria coneguda. Modalitat no olímpica.

Foso universal

200 plats (8 series de 25 plats) es disparen des de 5 punts diferents. Consisteix en 5 màquines que llencen plats (2 a l'esquerra, 2 dreta i un al mig) i la velocitat es major que en un Mini Foso. No oblidant que en aquesta modalitat els angles i les trajectories son una mica més complexes. Modalitat no olímpica.

Trap 5

Es dispara a 150 plats (8 series de 25 plats) des de 5 punts diferents. Les trajectories dels plats son variables. Modalitat no olímpica.

Mini foso

Es disparen 75 plats (3 series de 25 plats) des de 5 punts diferents. La màquina llança plats en totes direccions (esquerra, dreta i centre). Té menys trajectories i angles que un Foso Olímpic i la velocitat dels plats es menor. Essent uan de les modalitats de plat més fàcils per aquells tiradors que es volen iniciar en el tir al plat. Modalitat no olímpica.